Verspaning

Verspanen informatie

Wat is verspanen?

Verspanen is een algemene term voor het bewerken van verschillende soorten materiaal waarbij spanen worden verwijderd van het originele materiaal. Door verspanen toe te passen kan het materiaal gevormd worden naar de gewenste vorm. Natuurlijk neemt door het verspan het gewicht en de massa af.

Verspanen van matriaal kan gebeuren op verschillende manieren. Kühne Industrie is in staat om klant specifieke producten te realiseren met verschillende materialen. Wij zijn gespecialiseerd in verspanen van glas- en steenhoudende materialen. Voorbeelden van de mogelijkheden van verspanen bij Kühne industrie zijn: assemblage van halffabricaten, productie en assemblage van materialen.

Kühne Industrie verspaning machinepark

Kühne Industrie beschikt over een geavanceerd machinepark voor het verspanen van materialen. Dit bestaat uit CNC-bewerkingscentra en draaibanken.

In onze CNC-Bewerkingscentra worden de materialen in een draaibank geplaatst of gefreesd. Bij een draaibank wordt het materiaal in een klem geplaatst. Een beitel wordt op basis van Computer Numerical Control (CNC) aangestuurd waarmee spanen van het materiaal worden verwijderd. In dit proces is het van belang dat de juiste beitels worden gebruikt, de juiste draaisnelheid staat ingesteld en dat de machine goed wordt aangestuurd.Wanneer materialen gefreesd moeten worden worden deze ook in een klem geplaatst. Het verschil tussen frezen en draaien is dat bij het frezen het materiaal niet beweegt. Materialen kunnen gefreesd worden om sleuven, eilanden, gaten of kamers aan te brengen.

Bij Kühne Industrie kunt u terecht wanneer u een partner zoekt in verspanen. Dankzij onze geavanceerde CNC-bewerkingscentra en draaibanken leveren wij enkel kwaliteit. Bent u benieuwd hoe Kühne Industrie uw partner kan worden en uw materialen kunt verspanen? Neem direct contact door te bellen of door ons contactformulier in te vullen.

Verspanend RVS in CNC Machine